KKK_4856-e1509029560342-1300x731

Moderiranje konference Organizacijsko učenje in razvoj 2017

Konferenca, ki jo vsako leto organizira izobraževalno podjetje Planet GV, je namenjena vsem izobraževalnim managerjem in odgovornim za razvoj kadrov, ki verjamejo, da sta izobraževanje in usposabljanje pomembni ter ključni poslovni funkciji, ki prispevata k večji dobičkonosnosti organizacije kot tudi k dolgoročnemu zdravju organizacije.

2. dan konference je bil posvečen temi novih praks, pripravi proračuna za izobraževanje, merjenju učinkov izbobraževanja in vprašanju, kako vodstvo podpira organizacijsko učenje v sodobnih, vedno spreminjajočih se, razmerah. Pri okrogli mizi so sodelovali:

– Janez Bratovž, Restavracija JB
– Danilo Burnač, direktor, Mariborski vodovod j.p. d.d.
– Marjana Krajnc, Senior director Quality and Operations DEN Controls, Danfoss
– dr. Jožica Rejec, predsednica uprave Domel Holding, d.d.

Več o konferenci si lahko preberete tu.

V BITKI ZA TALENTE – KAJ MORATE VEDETI O KADROVANJU IN VODENJU, ČE HOČETE BITI PRIVLAČEN DELODAJALEC

Sklop delavnic ob finančni podpori Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropske unije (Evropski socialni sklad) organizirata Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS.

Delavnico za Slovenski razvojni in štipendijski sklad izvajamo:

Matej Delakorda
Tamara Valenčič
Saša Mrak

Učinkovito vodenje za prihodnost, ravnotežje med vključevanjem in usmerjanjem

Trening je namenjen refleksiji obstoječih vodstvenih veščin in vpogledu v nadaljnji in globlji razvoj le-teh. Udeleženci delavnice vidijo razliko med tem, kar vedo, in tem, kar dejansko (kot vodje) počnejo v praksi. Tehnike, ki se pri uporabljajo, so: povratna sporočila, samorefleksija, testiranje novih orodij ter pristopov k vodenju in ocenjevanju novih možnosti delovanja.

HR od začetka do konca, tudi do dobre blagovne znamke delodajalca

Delavnica ponuja kratek vpogled v celotni življenjski krog sodelavca, od trenutka, ko se odloča, da se prijavi na naš razpis za odprto delovno mesto (privlačnost delodajalca), do trenutka, ko zapusti našo organizacijo. Vsaka posamezna faza v tem obdobju zahteva posebna znanja in pristope (HR procese) ter, odvisno od organizacije ter strategije, tudi nadgradnjo teh procesov.

Na delavnici bomo:

– definirali EVP (employer value proposition) ter naše/vaše specifike, ko iščemo nove sodelavce,
– se naučili svoja sporočila oblikovati specifično, da jih ne bo preveč in da se bomo jasno razlikovali od drugih podjetij,
– pogledali si bomo tudi kako svojo blagovna znamko komuniciramo znotraj podjetja (med zaposlenimi) in kako prilagoditi naše vodenje z zgledom, da bo to komuniciranje še bolj učinkovito.

Delavnica se izvaja na različnih lokacijah po Sloveniji. Več o datumih in lokacijah na spletni strani sklada.

Razprava o izkušnjah iz Katalonije

5. konferenca mednarodnega inštituta The Institute of the Regions of Europe (IRE)

10.novembra je na Ljubljanskem gradu potekala 5. konferenca mednarodnega inštituta The Institute of the Regions of Europe (IRE), ustanovljenega leta 2004. Glavna tema konference “5th IRE Expert Conference” – Master Mobility Plan for Green Cities, so bila vprašanja trajnostnih in med seboj povezanih mest Evrope (Sustainable and Interconnected Cities in Europe). Strokovna konferenca se je tako ukvarjala z vprašanjem prihodnosti prometa v mestih in se pri tem opirala na Belo knjigo Evropske komisije iz leta 2011 „Načrt za enotni evropski prometni prostor- na poti h konkurenčnemu in  gospodarnemu prometnemu sistemu”. Tudi mi smo bili tam in pomagali soustvarjati vzdušje in vsebino z moderiranjem panelne diskusije.

Moderiranje poslovnih dogodkov, seminarjev in konferenc

Moderiranje dogodkov, seminarjev in konferenc je izredno pomemben del celotne organizacije. Slab moderator brez energije, s slabim smislom za humor in slabim jezikovnim znanjem, moderator, ki se ne znajde hitro v nepričakovanih in nerodnih situacijah, naredi dogodku več škode kot koristi.

Dober moderator bo:

  • vedno pripravljen, se pozanimal podrobneje o vsebini dogodka, teme, ljudeh (ja, tudi o tem, kako se pravilno naglasi priimke nastopajočih, da ne pride do zadrege na odru),
  • znal ustvariti ali soustvariti scenarij dogodka,
  • poskrbel, da se tudi nepričakovane ali nerodne situacije obrne v humor ali celo vplete kot da je del scenarija,
  • poskrbel za primeren izgled glede na dogodek,
  • ohranil profesionalen pristop in odnos.

Dober moderator se tega zaveda in tako tudi izvede dogodek, saj s tem poskrbi za obojestransko zadovoljstvo.

Moj obseg izkušenj z moderiranjem poslovnih srečanj, seminarjev, konferenc in okroglih miz v zadnjih desetih letih je velik, naročnika pa še nikoli nisem pustila razočaranega. Med večjimi dogodki v zadnjih letih so bili: prireditve Zlata nit – najboljši zaposlovalci Slovenije, Zlati kamen – razvojno najbolj prodorne občine, letna poslovna srečanja družbe Dnevnik d. d., Jenkov Ples v Festivalni dvorani, Nepremičninski razvojni forum, številne okrogle mize idr. Pred leti sem vodila tudi televizijsko oddajo na lokalni televiziji z oddajanjem v živo (kjer si torej ne moreš privščiti napak).

Če potrebujete moderatorja za vaš dogodek, se z vami z veseljem srečam na neobvezujočem sestanku. Pokličite na 031 86 80 86, ali mi pišite na sasa@izor.eu.