ZAVZETI ASI!

Se izziva starajočih se zaposlenih zavedate? Želite vzpostaviti pozitivno starostno kadrovsko politiko? Vaši zaposleni so lahko kljub letom še vedno zavzeti…

»OPOLNOMOČENJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH: IZZIVI DOLGOŽIVE DRUŽBE IN ZGLEDNIH VODIJ«

Nadaljnja uspešnost, v kontekstu gospodarske rasti, konkurenčnosti in učinkovitosti, je v veliki meri odvisna, kako učinkovito se bodo delodajalci soočili s staranjem delovne sile. Ponudba mlajših delavcev je omejena, zato sta naša največja dva izziva v prihodnje, kako ohranjati zaposljivost starejših in kako večati njihov prispevek skozi implementacijo učinkovitih ukrepov. Opolnomočenje starejših je največji izziv dolgožive družbe in slednje je odgovornost posameznika, organizacije in države. Da bi se uspešno soočili z omenjenim izzivom, so potrebne spremembe v vodenju in s tem razvoj organizacijske kulture, v kateri bodo prepoznane vrednosti medgeneracijske solidarnosti in sodelovanja.

Delavnico izvajata mag. Jelica Lazarević Lajovic, kadrovska menedžerka leta 2017 in Saša Mrak z Inštituta za organizacijske rešitve IZOR ter urednica revije HR&M.

Vsebinski poudarki posveta:

  • kaj moramo vedeti, kakšne so številke in trendi?
  • kako se bomo delodajalci učinkovito soočili s staranjem delovne sile;
  • spremembe v vodenju in posledično temu razvoj organizacijske kulture;
  • pokazali bomo, da se izziva staranja zavedamo;
  • vzpostavimo pozitivno starostno HR politiko.

Delavnica se je izvedla v okviru programa Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI) in jo sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Več o delavnici, terminih najdete na spletni strani sklada in programa Zavzeti ASI, ki je organizator delavnice.

Comments are closed.